Welke dakbedekking voor plat dak

Welke dakbedekking kiest u voor een plat dak?

Het kiezen van de juiste dakbedekking voor uw platte dak is erg belangrijk. Niet alleen voor uw eigen smaak en voorkeur, maar ook met het oog op uw budget en het type dak. Zo is de ene dakbedekking gevoeliger voor uv-stralen dan de andere en is de ene vorm van dakbedekking prijziger dan de andere. In dit blog zetten we wat mogelijkheden voor u op een rijtje.

Bitumen dakbedekking

Bitumen dakbedekking is nog altijd de populairste vorm van dakbedekking voor een plat dak. Het is namelijk een hele sterke vorm van dakleer die u uitstekend kunt gebruiken voor een serre of een stuk aanbouw. Goed bevestigd dakleer gaat lang mee en het zorgt ervoor dat uw dak ook echt waterdicht is.

PVC dakbedekking

PVC is een thermoplastische kunststof met weekmakers erin. Hierdoor heeft PVC dakbedekking een paar sterke eigenschappen. Ten eerste is het uv-bestendig, onderhoudsvrij en bijzonder geschikt voor een plat dak. Daarnaast is PVC wortelvast en daarmee het ideale dak voor groene daken en daktuinen. U heeft met PVC dus een duurzame en een milieuvriendelijke oplossing voor uw dak. Een extra laag folie ter bescherming tegen de zon zal dan ook zeker niet nodig zijn.

EPDM dakbedekking

EPDM staat voor Ethyleen Propyleen Dieen Monomeer. Dit is een waterdicht soort rubber dat gemiddeld een dikke 40 à 50 jaar mee gaat. Het is zeker niet de meest voordelige dakbedekking, maar wel één van de beste opties voor een plat dak. EPDM-dakbedekking vraagt weinig tot geen onderhoud. Dit is vooral omdat EPDM elastisch is. Zowel in de schroeiende zon als in de ijzige kou blijft het materiaal zijn elasticiteit behouden en gaat het nooit scheuren.

Meer tips en tricks

Wilt u meer tips en tricks op het gebied van dakbedekking, wonen en klussen? Lees dan nog wat meer van onze blogs.