De warmtepomp

Alles over de warmtepomp

De warmtepomp blijft toenemen in populariteit. Hij is dan ook in steeds meer huishoudens te vinden. Dit is vooral omdat het een erg duurzame en milieuvriendelijke manier is om je huis te verwarmen. Daarnaast kun je met een warmtepomp ook je huis verkoelen tijdens de hete dagen van het jaar. In dit blog vertellen we je dan ook alles over de warmtepomp, van de werking ervan tot de vele voordelen.

Waarom een warmtepomp?

Vergeleken met de klassieke cv-ketel is de warmtepomp een erg energiezuinige manier om een pand te verwarmen. Een ander voordeel is dat een warmtepomp ook tijdens de zomerdagen nuttig is. Hij kan uw woning of pand namelijk ook verkoelen. De werking van een warmtepomp wordt dan gewoon simpelweg omgedraaid.

Werking warmtepomp

De werking van een warmtepomp is vergelijkbaar met de werking van een koelkast. Een warmtepomp onttrekt warmte aan de omgeving om zo ervoor te zorgen dat de temperatuur in huis daalt. Een keerklep in de pomp regelt dat de stroom van lucht wordt omgedraaid om zo de ruimte juist op te warmen. Warme lucht wordt dan van buiten het huis in gehaald.

Voordelen warmtepomp

Een warmtepomp biedt dus een boel voordelen. We zetten ze hier voor je op een rijtje. Een warmtepomp is:
  • energie-efficiënt: je kunt geld besparen op de energiekosten
  • milieuvriendelijk: er vindt geen uitstoot of vervuiling plaats
  • een veelzijdig systeem dat je kan gebruiken voor koelte in de zomer en verwarming in de winter

Warmtepomp: voor iedereen interessant

De warmtepomp is vooral interessant voor mensen die op de energiekosten willen besparen en die milieubewust bezig willen zijn. In die zin is de warmtepomp dus eigenlijk interessant voor iedereen. Want wie wil dit nu niet? Wil je meer weten over duurzaam wonen? Lees dan nog wat meer van onze interessante blogs.