Het bijhouden van de belangrijke processen binnen jouw bedrijf kan op verschillende manieren. Een van de modernste manieren is door zogenaamde Enterprise Resource Planning software te gebruiken. Deze programma’s kan je gebruiken om de administratie volledig te digitaliseren. Dit levert veel voordelen en tijdwinst op, zeker als je veel met grote projecten bezig bent. Op deze pagina lees je alles over dit type software en wat jij er precies aan hebt.

Perfect voor allerlei soorten projecten

We zeiden al dat grote projecten met meerdere aannemers of bedrijven veel kunnen hebben aan goede software. Zo heb je bijvoorbeeld de sector die de GWW wordt genoemd. Dit staat voor grond-, water- en weg. De bedrijven die actief zijn in deze sector houden zich bijvoorbeeld bezig met het aanleggen van snelwegen of kanalen. Doordat timing erg belangrijk is bij dit soort grote projecten, is speciale GWW software iets waar ze veel baat van kunnen hebben. Dit specifieke programma is namelijk bij uitstek geschikt voor het samenvoegen van meerdere workflows van allerlei aannemers. Hierdoor is iedereen op de hoogte van wat er gebeurt, en wat er van hem of haar verwacht wordt zodat er naar de volgende fase kan worden gegaan. 

Digitaliseren van werkbonnen

Naast de planning kan er natuurlijk nog veel meer worden gedigitaliseerd. Denk bijvoorbeeld aan alle gebruikte materialen en de werkbonnen. De werkgever zet de werkbonnen digitaal uit bij zijn werknemer, zodat hij weet wat hij moet doen. Vervolgens gaat hij naar de klant en voert hij de werkzaamheden uit. Als alles klaar is, is het mogelijk om de klant de werkbon te laten afvinken. Zo weet je als bedrijf zeker dat de klant goed is geholpen, en dat hij tevreden is met wat er allemaal is gedaan. Dit afvinken kan worden gecompleteerd met een of meerdere foto’s, zodat alles helemaal duidelijk is.

Nadat de werkbon en alle materialen zijn geregistreerd, kunnen de gemaakte kosten worden verwerkt tot een factuur. Dit alles gebeurt zonder enige moeite, omdat de software van https://cleverdesk.nl/ de juiste informatie automatisch exporteert. Met een overzichtelijke factuur weet de klant waar hij voor betaalt, en kan de werkgever gemakkelijk de betaalstatus in de gaten houden. Zo heb je nooit meer niet betaalde facturen die je over het hoofd ziet. 

Kan deze software handig zijn voor jouw bedrijf?

De vraag is natuurlijk, of speciale software voor de digitalisering van je administratie ook toegevoegde waarde kan hebben voor jouw bedrijf. Het kan natuurlijk best dat je tevreden bent met een papieren boekhouding, of alles in bijvoorbeeld Excel doet. Als de klussen niet te ingewikkeld zijn, kan dit ook best genoeg zijn. Als je echter groeit als bedrijf, groeit de administratie mee. Op een gegeven moment kan je zomaar het overzicht volledig kwijt zijn. Kiezen voor het automatiseren van en groot deel van je boekhouding kan je veel tijd besparen. Tijd die je natuurlijk wel beter kunt besteden als hardwerkende ondernemer.