kunstgras plaatsen

Wil je kunstgras leggen in je tuin of op je dakterras? Dan ga je voor gemak en een prachtig resultaat, want kunstgras is tegenwoordig amper van echt te onderscheiden. Het is echter ook goed om te realiseren dat kunstgras plaatsen niet zo simpel is als een rol gras uitrollen. Om een echt mooi resultaat te krijgen, moet je flink wat werk verrichten. Dat kun je absoluut zelf proberen te doen maar weet dat je het ook kunt laten plaatsen door een deskundig bedrijf.

kunstgras plaatsen

Het juiste gras kiezen

Zo’n bedrijf kan je vaak allereerst ook helpen aan het juiste kunstgras. Er zijn namelijk een aantal verschillende soorten om uit te kiezen. De keuze in gras heeft natuurlijk allereerst met smaak te maken maar ook met waar het komt te liggen. Een aantal soorten waar je uit kunt kiezen zijn:

  • Arizona relax
  • Texas natural
  • New Mexico
  • California Chill

Arizona relax

Wil je gras dat er heel echt uitziet maar dan wel voor een zacht prijsje? Dan is dit een goede optie. Arizona relax heeft een zeer natuurlijke uitstraling maar je betaalt niet de hoofdprijs.

Texas natural

Wat dit soort gras bijzonder maakt is de unieke gekroesde vezel waardoor het gras er zeer natuurlijk uitziet en ook zacht is.

New Mexico

Dit gras is hoogpolig, wat wil zeggen dat de grassprieten vrij hoog zijn en zacht aanvoelen aan de voeten. Ook is de dichtheid heel hoog. Wil je een lekker zachte laag gras waar bijvoorbeeld de kinderen veilig op kunnen spelen? Dan is dit een goede optie. Deze soort vind je niet zomaar bij elke leverancier.