Op het moment dat je een schilderij hebt aangekocht om in je interieur te integreren zal je al snel tot de conclusie komen dat deze wel een mooie lijst kan gebruiken. In principe zou je ervoor kunnen kiezen om een schilderij ook zonder lijst in je interieur te integreren, maar in het merendeel van de gevallen blijkt dit toch helemaal niet de beste keuze te zijn. Voordat je overgaat tot het kopen van een bepaalde schilderij lijst doe je er goed aan om even bij een aantal zaken stil te blijven staan. Heel wat mensen zijn er zich niet meteen bewust van wat deze aandachtspunten nu precies zijn. Is dat ook iets waar jij mee wordt geconfronteerd? Verdiep je dan zeker even in de onderstaande tips!

Welk effect wil je creëren met je schilderij lijst?

De eerste vraag die je, je zal willen stellen met betrekking tot het kopen van een schilderij lijst heeft te maken met het effect dat je er mee wenst te creëren. Met andere woorden, zou je graag met behulp van je schilderij een bepaalde eye-catcher willen creëren in je interieur of heb je liever dat het werk er op een minimalistische manier in kan worden opgenomen? Dit is een zeer belangrijk verschil omdat ze de basis legt voor de uitstraling waar de lijst van jouw schilderij over moet beschikken. Wanneer je op deze vraag nog niet meteen een sluitend antwoord kan geven kan het de moeite waard zijn om even de verschillende opties op de markt onder de loep te nemen. Op het moment dat je dit gaat doen zal je immers kunnen vaststellen dat het verschil in uitstraling tussen deze twee opties per direct duidelijk zal worden gemaakt.

Bestel je schilderij lijst bij een betrouwbare, kwalitatieve partij

Het is zeer belangrijk dat je ervoor het kopen van jouw schilderij lijst voor kiest om een beroep te doen op een kwalitatieve en bij voorkeur ook ervaren partij. Het inlijsten van een schilderij vereist namelijk een bepaalde deskundigheid. Is deze niet aanwezig? Dan bestaat het risico dat het schilderij tijdens dat proces schade zal oplopen en dat kan uiteraard helemaal niet de bedoeling zijn. Wil je er dus met andere woorden zeker van zijn dat jouw schilderij precies die omlijsting krijgt die ze verdient? Dan zal je kunnen vaststellen dat het een absolute aanrader is om eerst even op zoek te gaan naar een betrouwbare, kwalitatieve partij die je de best mogelijke kwaliteit weet te garanderen.

Let op het verschil in materiaal en de impact op de prijs

Het spreekt voor zich dat schilderij lijsten in de praktijk altijd vervaardigd kunnen worden uit meerdere soorten materialen. Het is zeer belangrijk om hier de nodige aandacht aan te besteden. Zo zal je bijvoorbeeld kunnen vaststellen dat een aluminium lijst in de praktijk een behoorlijk stuk duurzamer, maar tegelijkertijd ook duurder is in vergelijking met een lijst van hout. Wanneer je de uitstraling van hout graag gecombineerd zou willen zien worden met de eigenschappen van bijvoorbeeld een ander materiaal kan ook een schilderij lijst met houtnerf een optie zijn. Hoe dan ook kan er altijd een keuze worden gemaakt uit tal van verschillende materialen voor de lijsten, maar elke keuze zal ook een bepaalde kostprijs met zich meebrengen. Hou hier beslist rekening mee.

Kijk voor meer inspiratie op www.verno.com